preloader

wat kan je er allemaal mee?

wat kan
je er allemaal mee?

Je kan etherische olie gebruiken als:

Wasmiddel

Ecologisch wassen met wasnoten en etherische olie is momenteel erg in opkomst. Wasnoten zijn de noten van de zogenaamde zeepnotenboom. Het is puur natuur en je kunt een zak wasnoten voor weinig geld online kopen. Je doet enkele noten in het kleine katoenen zakje waarin je de aromadi-olie hebt gekregen.

Op dit zakje doe je vervolgens enkele druppels aromadi. De noten doen het schoonmaakwerk in de was en de etherische olie zorgt voor de heerlijke geur van je wasgoed. Het is goed voor het milieu en je bespaart ook nog eens aardig wat geld want je hoeft geen wasmiddel meer te kopen!

wasnotenpakket

Geurkaars

De geurkaars werkt als een diffuser of oliebrander. Door de olie toe te voegen aan de paraffine komt de geur van de olie langzaam vrij in de ruimte. In onze winkel kun je nu ook een DIY geurkaarspakket bestellen met onze drie lente geuren.

geurkaars pakket

Badolie

Als je etherische olie in bad wil gebruiken kun je het beste 5 a 10 druppels etherische olie mengen met 10 ml neutrale olie (plantaardige draagolie). Hierdoor krijg je een badolie die wat vet aanvoelt en dus ook de effecten op je huid heeft van een badolie. Je kunt de druppels ook mengen met melk of room en dan aan het bad toevoegen!

Huid- en massageolie

Door neutrale huidolie of neutrale massageolie te mengen met etherische olie kun je op een creatieve manier je eigen olie maken. Als basis kun je bijvoorbeeld gebruiken amandelolie, abrikozenpitolie, rijstolie of gewoon zonnebloemolie. Gebruik bij 50 ml basisolie ongeveer 20 druppels etherische olie.

Parfum

Als je 1 à 2 druppels etherische olie op je polsen of hals wrijft heb je lange tijd een heerlijk luchtje.

Zie de beschrijving van de drie lente blends voor de geneeskrachtige werking van onze oliën.

© 2022 AROMADI | BTW: NL862388193B01 | KVK: 82235953