preloader

wat zijn etherische oliën

Wat zijn etherische oliën
en hoe gebruik je ze?

wat zijn etherische oliën?

Etherische olie betekent vluchtige olie. Het dankt zijn naam aan het feit dat de olie verdampt bij lichte verwarming. Het laat vervolgens en prettige geur achter en verdwijnt uiteindelijk zonder een residu achter te laten. Etherische oliën zijn zeer geconcentreerde, natuurlijke oliën die gewonnen worden uit planten, hout, citrus, bloemen, kruiden, hars en specerijen. Hierdoor is een etherische olie altijd 100% natuurlijk, in tegenstelling tot geurolie waaraan vaak onbekende synthetische stoffen zijn toegevoegd die geuren nabootsen.
Omdat de etherische olie van aromadi altijd 100 % natuurlijk is blijft ook de geneeskrachtige werking van de gebruikte planten, bomen en bomen intact. Ze hebben niet alleen een positieve werking op ons lichaam, maar ook op onze geest!  Eucalyptusolie is bijvoorbeeld goed voor onze luchtwegen en versterkt de hersenactiviteit. Lavendelolie werkt rustgevend op het gemoed van zowel mensen als dieren, en is ook bevorderend voor een goede huid. Andere oliën zijn weer goed voor ons immuunsysteem. De mens is gebaat bij puur natuur.
Waar de olie vandaan komt is afhankelijk van het soort olie. Zo komt Lavendelolie vaak uit Frankrijk, Eucalyptusolie uit China, Menthol Kristallen uit India, Tea Tree olie uit Australië, Ylang Ylang olie uit Madagascar en Citroenolie uit Italië.

In deze hectische tijd ervaren we allemaal wel eens gevoelens  van nervositeit, stress, angst en lusteloosheid.  Sommigen van ons dagelijks, en andere in mindere mate. Deze gevoelens worden vaak veroorzaakt door prikkels op het werk of in je omgeving. Toch nemen wij deze gevoelens altijd mee naar huis. Bij aromadi houdt dit ons iedere dag weer bezig, hoe krijgen we het gevoel van ontspanning (terug) in huis?  Die ontspanning kun je bevorderen door het gebruik van subtiele geuren die heerlijk ruiken, niet al te veel op de voorgrond treden en ook nog eens een genezende werking hebben.

  hoe gebruik je onze oliën?

  Als je de etherische olie in huis hebt dan kun je het beste gebruik maken van een zogenaamde diffuser. Hierin doe je een laagje water, waarin je een aantal druppels etherische olie doet. Als je de diffuser aanzet wordt het water door snelle trillingen omgezet in nevel, zodat de heerlijke geur zich verspreidt door je huis. Op die manier creëer je in je huis een bepaalde mood met behulp van geuren.  (zie afbeelding)

  Het aantal druppels dat je gebruikt is niet voor iedereen hetzelfde.
  Voor volwassenen is raadzaam: 3 tot 5 druppels op basis van 100 ml, en 6 tot 10 druppels op basis van 200 ml. Begin voorzichtig en ontdek je eigen voorkeur.

  Je kunt ook een eenvoudige oliebrander kopen, meestal van steen, die met een water vullen en enkele druppels etherische olie, en daarna een waxinelichtje onder het bakje aansteken. Door de verwarming van het water ontstaat hetzelfde effect als bij een diffuser.
  Met een oliebrander heb je een iets subtieler effect als dat je met een diffuser hebt. Maar daardoor zijn de effecten ook wat minder ten opzichte van de aromatherapie met diffuser. Oliebranders zijn goed verkrijgbaar online en misschien binnenkort ook via aromadi.nl (zie afbeelding)

  andere leuke opties

  Als wasmiddel
  Ecologisch wassen met wasnoten en etherische olie is momenteel erg in opkomst. Wasnoten zijn de noten van de zogenaamde zeepnotenboom. Het is puur natuur en je kunt een zak wasnoten voor weinig geld online kopen. Je doet enkele noten in het kleine katoenen zakje waarin je de aromadi-olie hebt gekregen. Op dit zakje doe je vervolgens enkele druppels aromadi. De noten doen het schoonmaakwerk in de was en de etherische olie zorgt voor de heerlijke geur van je wasgoed. Het is goed voor het milieu en je bespaart ook nog eens aardig wat geld want je hoeft geen wasmiddel meer te kopen!


  Als badolie
  Als je etherische olie in bad wil gebruiken kun je het beste 5 a 10 druppels etherische olie mengen met 10 ml neutrale olie (plantaardige draagolie). Hierdoor krijg je een badolie die wat vet aanvoelt en dus ook de effecten op je huid heeft van een badolie. Je kunt de druppels ook mengen met melk of room en dan aan het bad toevoegen!

  Als huid- en massageolie
  Door neutrale huidolie of neutrale massageolie te mengen met etherische olie kun je op een creatieve manier je eigen olie maken.
  Als basis kun je bijvoorbeeld gebruiken amandelolie, abrikozenpitolie, rijstolie of gewoon zonnebloemolie. Gebruik bij 50 ml basisolie ongeveer 20 druppels etherische olie.


  Als parfum
  Als je`1 à 2 druppels etherische olie op je polsen of hals wrijft heb je lange tijd een heerlijk luchtje.

  Bij verkoudheid
  Als je verkouden bent is het heel prettig om enkele druppels met bijvoorbeeld eucalyptusolie in een zakdoek te doen.

  Geurkaarsen
  Als je zelf kaarsen maakt kun je enkele druppels (niet te veel!) etherische olie aan het kaarsvet toevoegen, zo krijg je je eigen geurkaars.

  Over deze opties hopen wij jullie via onze instagram binnenkort meer informatie te kunnen geven!

  © 2022 AROMADI | BTW: NL862388193B01 | KVK: 82235953